Tuesday, 1 July 2014

Masalah Kegemukan di Malaysia Semakin ParahAkibat daripada pemakanan tidak seimbang, masalah kegemukan di Malaysia semakin parah!!


Seramai 16.8 juta rakyat Malaysia alami masalah kegemukan dan 8.4 juta daripadanya dikategorikan sebagai ‘obesiti’.!!!wahhhhhh sangat membimbangkan!!

Benarkah 16.8 Juta Rakyat Malaysia mengalami masalah kegemukan?

Mungkin. Tetapi itu bukanlah satu kejutan. Obesiti atau masalah berat badan adalah masalah sedunia.

Terdapat banyak faktor yang menyebabkan 8.4 juta rakyat Malaysia dikategorikan sebagai obese. Gaya hidup, pemakanan, kehidupan yang terlalu selesa dan lain-lain. Tetapi ia merupakan masalah semua orang tidak kira samada di Malaysia, Jerman mahupun Amerika Syarikat. Jadi, jom kita lihat 3 punca masalah berat badan di Malaysia.

1.    Tiada Know-How
Saya rasa tidak perlu untuk mengingatkan semula kepentingan menjaga berat badan kerana semua orang pasti tahu. Kesedaran tanpan know-how atau ilmu penjagaan berat badan, usaha itu sia-sia. Kalau orang ramai di Kuala Lumpur mahupun di luar bandar ditanya tentang keperluan kalori seharian masing-masing, saya rasa 90% tidak tahu. Jadi kalau asas pengetahuan itu tiada, memang hampir mustahil untuk mengawal berat badan. Tapi salah siapa? Adalah salah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)? Not at all! Ia adalah salah diri sendiri. Penjagaan kesihatan adalah tanggungjawap masing-masing. Tidak perlu bergantung kepada sesiapa!

2.    Matlamat Penurunan Berat Badan (Weight Loss) Tidak Realistik.
Ini masalah kerap kepada mereka yang beratnya telah mengingkat over time... mungkin berat badan naik sebanyak 10 kg dalam 10 tahun. Itu kadar yang amat perlahan. Tetapi apabila seseorang itu ingin kurangkan berat pula, jarang ada yang nak tunggu 10 tahun. Semua nak kurangkan dengan cepat! Kalau boleh 10kg dalam 10-12minggu. Soalannya bole ke? Bolehkah seseorang kurangkan berat badan dengan cepat? Jawapan mudah: BOLEH tetapi kebanyakkan orang tidak menpunyai know-how dan disiplin untuk menjayakannya... jadi mereka cepat putus asa dan serahkan berat badan kepada takdir!

3.    Suka Bergantung Kepada Pihak Ketiga.
Orang ramai di Malaysia sangat suka dengan impian kuruskan badan dengan cepat melalui produk-produk komersial seperiti slimming centers, gelang tangan, supplement dan jurulatih peribadi. Sekali lagi di sini, rakyat Malaysia inginkan jalan mudah dan cepat. Mereka tertipu dengan kata-kata pemasaran seperti gambar-gambar "before and after". Kenapa tertipu? Yang pasti, tanpa pemakanan asas yang betul, senaman yang berterusan dan perancangan masa panjang, tiada produk or slimming center akan dapat menyelesaikan masalah 16.8 juta rakyat Malaysia yang kegemukan.

          Bagaimana Nak Atasi Masalah Kegemukan?

        Bagi saya hanya ada satu penyelesaian yang akan menjanjikan hasil jangka masa panjang yang diingini. Individu perlukan ilmu asas tentang pemakanan dan cara mengurangkan berat badan yang kukuh. Dengan adanya asas yang kukuh ini, pengguna akan dapat mengawal pemakanan yang membuat penukaran gaya hidup yang berkekalan. Jangan fikir nak kurus cepat. Yang penting individu itu pandai megawal diri. Kawalan perlu ada dalam diri sendiri dan bukan pada tempoh program slimming mahupun adanya stok bekalan supplement.Malah dengan adanya know-how ini, pengguna tidak cepat tertipu dengan kata-kata manis produk-produk komersial. Pemakanan dan senaman perlukan kualiti... tetapi ia hanya mungkin dengan adanya know-how.
        
          Salah Diri Sendiri

Apapun, mengurangkan berat badan bukanlah suatu perkara yang susah. Tapi kalau diabaikan ilmu itu, sememangnya ia adalah salah diri sendiri. Jadi, 16.8 juta rakyat Malaysia perlu take it into their own hands untuk mengubah masa depan. That is the only way. Just do it!


Memperkenalkan Produk Pelangsingan dari Zarraz Paramedical, Reshaping Body Gel.


Pastinya Reshaping Body Gel dari Zarraz Paramedical ini dapat membantu anda yang mengalami masalah kegemukan. RESHAPING BODY GEL daripada Zarraz Paramedical merupakan produk sapuan yang terbaik dapat membakar lemak tanpa anda perlu rasa sakit!!! (powerfull weight loss properties)

Reshaping Body Gel Zarraz Paramedical dihasilkan daripada teknologi nano. Ia mempunyai molekul yang sangat kecil kerana ia dapat memberi kulit yang tegang dan bentuk badan yang ideal.

Reshaping Body Gel Zarraz Paramedical mempunyai tekstur yang lembut sesuai untuk digunakan dalam aplikasi sapuan (urutan).

Banyak kebaikan dengan Zarraz Paramedical Reshaping Body Gel ini yang pasti anda akan rasai…..

     ✔ Meningkatkan METABOLISM dengan berkesan 
     ✔ Bakar lemak & Kalori dengan pantas
     ✔ Membantu mengurangkan selera makan
     ✔ 100% TIADA kesan sampingan
     ✔ Melancarkan pergerakan usus.
     ✔ Membuang toksin yang merbahaya
     ✔ Melancarkan sistem aliran darah
     ✔ Buang angin dalam badan
✔ Dapat memecahkan lemak yang degil dengan pembuangan toxin dari dalam badan (pembuangan air kecil, air besar. Tidak menyebabkan cirit-birit)
Menegangkan kulit badan yang kendur dan tempat yang berlemak seperti perut, peha, punggung, bawah lengan, pinggang
     ✔ Menghilangkan selulit dan risiko kesan regangan (stretch marks)
** bagus untuk orang yang lepas bersalin
Mendapatkan bentuk badan yang cantik
Memberi tekstur kulit yang lembut , lembap dan halus pada tempat yang di sapu
Badan terasa ringan dan cergas
     ✔  Mudah bangun tidur

  
          Jadikan IMPIAN anda satu KENYATAAN..PASTI

 

Reshaping Body Gel dari Zarraz Paramedical kaya dengan keunikan bahan yang semulajadi serta bahan bio-heat yang aktif :-


           - acefylin (brown algae)
           - Seaweed (fucus vesiculosus)
           - buah kigelia africana
           - marine collagen
           - Vitamin B3 
           - Peppermint
           - Soy protein
           - Chamomile
           - Rosemarry
           - Essential oil

           Bahan utama Zarraz Paramedical Reshaping Body Gel :-

Acefylline dan seaweed merupakan rumpai laut daripada 2 jenis yang berbeza. Persamaannya ialah ia merupakan agen untuk kuruskan badan (slimming agent)

Kigelia Africana merupakan buah daripada Afrika. Ia digabungkan bersama Marine Collagen iaitu ikan merah daripada Lautan Atlantic untuk memberikan kesan ketegangan kepada kulit.


Dapatkan Reshaping Body Gel Sekarang 

  No comments:

Post a Comment