Monday, 25 March 2013

APA ITU MELASMA??


Masalah Jeragat(Melasma)  Dan Cara Rawatan Yang Terbaik Dengan Set Rawatan Zarraz ParamedicalMelasma atau lebih dikenali sebagai JERAGAT adalah perubahan warna kulit gelap yang muncul di kawasan yang terdedah kepada matahari yang selalunya terdapat dibahagian  muka yang sering terlibat adalah bahagian pipi. Namun
terdapat juga mereka yang mengalami nya pada hidung dan dahi. Melasma boleh di bahagikan kepada Melasma Epidermal dan Melasma Dermal. Kerap kali , kedua-dua keadaan tersebut akan hadir bersama.
 Beberapa Sebab Utama Terjadinya Melasma

Melasme adalah penyakit kulit yang biasa, tetapi jika dibiarkan tanpa rawatan akan menjadi serius sehingga boleh menyebabkan kanser kulit. Ianya boleh menjejaskan sesiapa sahaja tidak kira lelaki mahupun wanita. Risiko terjadinya melasma ini paling tinggi untuk kaum wanita  dengan nada kulit keperangan, sawo matang, kuning langsat. Insiden yang paling tinggi dilihat pada mereka yang berumur 25- 50 tahun, biasanya kulit akan kelihatan kusam dan kering. Tapi hanya segelintir sahaja. Ada juga kulit yang berminyak tapi berjeragat.

Sebab-sebab terjadinya melasma (Jeragat)

1) Terdedah Kepada cahaya matahari terik (secara lansung atau tidak)

2) Pengambilan ubat-ubatan  Pil Hormon

( Cth : Pil perancang/terapi hormon gentian (HRT) semasa menopaus)

3) Penggunaan kosmetik / Rawatan kulit tidak sesuai

4) Keturunan

                                                           

Rawatan untuk melasma

Matlamat rawatan melasma ada dua ;

1)Pertama untuk mengeluarkan pigment yang sedia ada dan kedua adalah untuk menghalang dari pigment baru terbentuk. Masalah melasma ini boleh diatasi dengan Set Zarraz Paramedical.

2)Dengan  SET RAWATAN ZARRAZ PARAMEDICAL, anda mampu mengekalkan kecerahan serta menambah lagi kecerahan wajah anda setiap kali anda menggunakan produk ini. Bukan sekadar pelindung UVA malah ia membantu mengatasi masalah kulit.

3)Jika anda ada jeragat, Set Rawatan  ini akan terlebih dahulu mengatasi masalah jeragat anda dengan memudarkan lapisan Melasma Epidermal dan Melasma Dermal dan kemudian barulah ia akan membantu anda mendapatkan kulit yang cerah, lembab dan berseri.
Ianya juga membantu menjana protein pada kulit yang memberi colagen kepada kulit anda dan seterusnya mengekalkan ketegangan kulit agar tidak berkedut dan awet muda.

4)Dalam setiap produk zarraz ada mengandungi WHITE LILY  yang memang khas untuk sekatakan kulit. Sebabnya ada ANTI PIGMENTATION dalamnya. Pemakaian SUNBLOCK yang lebih juga akan membantu kerana dalam sunblock ada Minyak Matahari, Minyak Jojoba, Vitamin E dan Raspberry. Juga pemakaian STEM CELL SERUM dapat membantu sebabnya ada ANTI OKSIDA, jadi kulit akan terlindung CARA RAWATAN TERBAIK :

Masalah Melasma ini boleh diatasi dengan SET BIO NUTRICARE + OXYGENATING RADIANT MASK + STEMCELL SERUM( bagi mereka yang berumur 45 tahun dan ke atas ) atau I-MOISTURIZER( bagi mereka yang beumur kurang dari 45 tahun)**Jangan tunggu masalah datang baru nak rawat, sesungguhnya mencegah lebih baik dari merawat
Yang mana belum ada masalah atau masih diperingkat awal cegahlah segera dan yang sudah bermasalah masih boleh dirawat.

 Apa yang menentukan kesihatan dan keadaan kulit kita

 sekarang adalah tindakan ANDA.
Berdaftar dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, Disahkan HALAL oleh JAKIM, mendapat pengesahan dan pengiktirafan Amalan Pengilangan Baik (Good Manufacturing Practice), & Dikilangkan sepenuhnya di Malaysia (Buatan Malaysia).No comments:

Post a Comment